Хайде да планираме … Дубай

Хайде да планираме … Дубай

Къде и как?

Изглежда ли ти позната снимката?  Дори си я виждал на живо? Страхотно, защото аз още не съм 🙂

Дубай е една от многото дестинации, която още не съм имала възможност да посетя. Не бих го нарекла мечтано място, но просто защото е изместено от доста други влечения в много НЕобективната ми класация.

Има неща, за които си чувал и чел толкова много, че почти можеш да разказваш за тях. Само, че случаят дори не е такъв 😀 Просто искам да споделя план, който подготвям за Дубай, и ще съм благодарна на мнения и препоръки от вас

За колко време и с какъв бюджет?

Подготвих план за 4 дни, съобразен с полетите на WizzAir в събота и вторник. Двупосочни билети могат да се намерят за 200лв. Ето и няколко илюстрирани карти със забележителности тук.

1 ден: Полет от София с кацане в 21 ч. в Дубай. След това по-неуморните няма да пропуснат  да направят нощна разходка из Дубай. Всички знаем какво се казва за съня…

2 ден: Качване на 125тия етаж („At the top“) на Бурж Халифа (Burj Khalifa). Това е най-високата сграда за момента в света с нейните 828м. За сравнение Емпайър Стейт Билдинг е висока „някакви си” 381 м. Проверих, че има комбинирани билети (около 90лв с предварителна резервация), които включват и посещение на Аквариума. Струва ми се добра идея. Аквариумът е разположен в съседство с Дубай Мол, където се намират фонтаните на Дубай. За тях съм чувала едно и също изречение „Не бива да ги пропускаш!“. Изглежда вечерното им шоу  е  на всеки 30 мин от 18 до 21ч, така че наистина си е престъпление да ги пропуснеш.

3 ден: Кое се е превърнало в клише за всяка  „екзотична“ ексурзия? Сафари разбира се,  като в Дубай явно вариантите са многобройни. Най-страндартно те включват возене с джип из дюните, яздене на Камила, каране на колело или борд по пясъка, вечеря, танцово и светлинно шоу, както и други атрации включени в пакета или с доплащане. Обикновено е следобедно-вечерно (от 14:00 до 20:00) , но има и сутрешни варианти (примерно от 8:30 до 11:30). Цената на човек е около 100лв.

4 ден: Разходка по магазини и молове е нещо, което аз лично избягвам, особено когато имам лимитирано време в нов за мен град. За Дубай това обаче явно си е атракция. Други варианти за разходка са плажът Jumeirah, Делфинаримът и/или Dubai Creek . Полетът на обратно е в 21:40, така че би трябвало да има време за всичко.

Цените на нощувките варират много според класа и лукса, но нещо прилично може да се намери за 40-50лв на вечер на човек.

Еднодневна карта за градския транспорт в Дубай (включваща метро, тамвай и автобуси) е 22AED, което са около 10лв.

Така че до тук разходите за полет, нощувки и изброените атракции станаха общо 550 – 600лв.

Не забравяй…

Карта с изброените забележителности
1 thought on “Хайде да планираме … Дубай”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.