Берлин за уикенд

Берлин за уикенд

 Къде и Как?

  • Берлин 🙂
  • Със самолет- има директни, евтини полети на Rayanair- нашият струваше 20 € (двупосочен билет).  Не е необходимо дори да си взимаш почивен ден от работа, тъй като полетът тръгва в петък вечер и се връща обратно в неделя вечер. Повече за вариантите за пътуване до Германия можеш да прочетеш тук.

Карта на маршрута

За колко време и с какъв бюджет?

  • за един уикенд- петък вечер, събота и неделя
  • € 100-120/  човек. Това включва самолетен билет, престой, храна, ползване на градски транспорт. Берлин е страхотна шопинг дестинация, така че не е лоша идея да си отделиш малко по-голям бюджет 😉

Не забравяй…

  • Можеш да отседнеш в Hostel Amstel. Намира се в центъра на града и е много чист, цветен и добре организиран. Рецепцията работи 24/7, така че дори да отидеш много късно, винаги има кой да те посрещне. За две вечери цената, която платихме беше 37, 80 €/човек.  Ако искаш да разгледатш хостела и стаите отвътре, ето къде можеш да го направиш- кликни тук.
  • Наеми си колело за един ден! Няма по хубав начин да се насладиш на един град. Берлин е много „bike friendly“ и можеш да заключваш колелото си навсякъде. В хостел Амстел колелата струват 12 евро за 24 часа. Дори и нощното каране след 2 бирички изглежда повече от лесно. 
  • Берлин е голям град, затова се подготви предварително с идеи какво да посетиш и къде да хапнеш, за да можеш да видиш възможно най- много неща. Ние имахме затруднения с намирането на хубави, типични немски ресторанти, където да хапнем и да пийнем хубава бира. Ако искаш индийски ресторант или турски кебаб,  те са на всяка крачка. Ето няколко много приятни местенца за хапване.

Das Berliner Marcus Bräu– страхотна бирария, където можеш да опиташ и немска кухня

Lemke Berlin–  бирария.

Tante Emma– страхотна брънч спирка.  Много спокойно място, на което може да се отбиете след посещение на Берлинската стена.  Намира се на минути от стената.

Hofbräu Berlin– там не успяхме да отидем, но очевидно сме изпуснали много.

Ето и маршрут на колелата, който обхваща възможно най- много за възможно най- кратко време (картата по-долу описва маршрута). Хостел Амстел- Großer Stern- Reichstag Building- Brandenburg Gate- Potsdamer Platz- Checkpoint Charlie- Brandenburg Gate- Alexanderplatz- Hackesche Höfe- Mühlenstraße

Ами това е! 🙂 Берлин е невероятен!

Tschüss Und Kuss 🙂

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.